De fem elementer

De fem elementer er et meget vigtigt redskab i Neo Feng Shui. Det er i dette afsnit du kan læse om, hvordan farverne påvirker os og om forskellen på de mørke og lyse toner.

 

Du har nok hørt om de fem elementer i andre sammenhænge fx. ved akupunktur og zoneterapi. De bruges til at skabe balance i vores krop. På samme måde bruger vi dem, til at skabe balance i hjemmet eller på arbejdspladsen.

 

Ofte bliver vi spurgt, hvorfor de hedder det de gør? Hvorfor kaldes de ikke bare for de røde, gule, hvide, blå og grønne farver? Det at beskrive dem som elementer, er en international betegnelse for noget, som rummer langt mere end bare en farve. Når ordet ild (på engelsk: “fire”) nævnes i en bog, så ved alle der beskæftiger sig med denne branche, hvad der menes med det. 

 

Farver opfattes forskelligt af mennesker – det er, fordi vi er forskellige og fordi vi tildeler farver en værdi med vores øjne. Vi ser på farven og beslutter så, om vi kan lide den eller ej. Det handler ofte om smag. I elementerne er der gemt langt mere end blot en farve.

Tænk på hvordan et tomt rum kan ændres til at være fyldt med energi, stemning og hygge, hvis der er tændte stearinlys og mange mennesker. Både mennesker og levende lys tilhører ild elementet.

Neo Feng Shui Danmark

Lotus Mogensen

Rønnebærvangen 9A, 5210 Odense NV
Tlf. + 45 50 51 55 31, info@neofengshui.dk