Lys

De færreste tænker over, hvor stor indflydelse lyset har på vores trivsel. Lys er ikke bare lys. Noget lys er koldt og upersonligt, andet er varmt og hyggeligt. I mit arbejde er lyskvalitet = livskvalitet.

Hos Neo Feng Shui Danmark har jeg lavet et forsøg med koldt lys kontra varmt lys. I en tøjforretning belyste vi to identiske prøverum – et med kolde sparepærer og et med varme glødepærer.

Resultatet var slående og meget overbevisende. I prøverummet med det kolde lys valgte langt færre kunder at købe tøjet end i prøverummet med det varme lys. Når vi så bad kunder fra rummet med det kolde lys om at prøve tøjet igen i det varme lys, skiftede flere af dem mening om tøjet.
Det er fordi hverken dit hår, din hud eller tøjet, vil få den naturlige glød og varme, når det belyses med koldt blåt lys. Alt vil virke forkert og helhedsoplevelsen vil være negativ, da intet er, som du forventer. Sparepærerne er i princippet små kunstige lysstofrør og lyset fra dem er meget langt fra at ligne naturligt sollys.

I en tysk test er der for nylig påvist sammenhænge mellem dårligt lys og lidelser som hormon-ubalancer, kræft og neurologiske forstyrrelser. Hvis man ser bort fra de mere alvorlige sundhedsrisici, så ved vi i dag, at det kan give hovedpine, utilpashed, stress og svimmelhed, når vi opholder os i dårligt lys i længere tid.

Problemet med sparepærernes lys er, at de kun gengiver ganske få farver. De viser nogle farver meget kraftigt og andre meget svagt. En rød dug som belyses med koldt lys vil virke brunlig med et grønligt skær. Hår som er farvet rødbrunt, vil virke grønligt i det kolde lys. Glødepærer og halogenpærer gengiver derimod alle farver korrekt. Sparepærer og neonrør har mest deres berettigelse i et redskabsskur.

Neo Feng Shui Danmark

Lotus Mogensen

Rønnebærvangen 9A, 5210 Odense NV
Tlf. + 45 50 51 55 31, info@neofengshui.dk